Căutare pe acest blog:

Încărcare ...

Miercuri, 29 august, 2012

TARANUL DE PASCO COMUNITĂŢILOR ÎN REGIUNE - ACESTEI ASERŢIUNIFEDERATIA REGIONALA A comunitatilor taranesti în Pasco regiune - FERECCNPA - PASCO

TARAN COMUNITĂŢILOR ÎN PASCO REGIUNE
ACESTEI ASERŢIUNI

Înainte de vigoare a de "stare de urgenta" în 3 provincii ale Anzilor din regiune din Cajamarca (Hualgayoc, Celendin şi Cajamarca) pentru a continua să omoare, arestarea, urmărirea şi liderii detinerea celor care conduc mobilizations a comunitatilor taranesti, rondas campesinas şi populaţiei din regiune, cei care susţinem de apă şi a mediului; să impună punerea în aplicare a mega-proiect "Conga executata" situat în bazinul de întoarcere a că arcurile se usuca, lacune semnificative, bofedales, saltele panze freatice, lacuri unde râuri sunt nascut.
Taranul a comunităţilor în Pasco regiune, suntem înainte de opiniei publice regionale, naţionale şi internaţionale; participarea masa organizatiile sociale, taranul comunitatilor, guvernele regionale, avocat al poporului, ministerul public, congresul din republica; am face publice următoarele:
PRIMA: Ne compătimească şi rezistenţa feroce de salutul de lupta a oamenilor Cajamarquino şi capacitate de organizare a bazelor lor de a intensifica populare la organizarea de strazi, cartiere, comunitatilor si districtele rurale, mobilizarea pasnic la in cadrul pentru a apara dreptul la apa si un mediu sanatos şi sănătos, aceste conflicte sociale de mare confruntare ca unii aliati de neoliberalism vezi ca antinversion, se întoarse la Zanja antiextractivista sau, în fundal este confruntarea de neo-liberal modelul economic, primar-exportator extractive, irationale. Vom respinge orice forma de violenta.
AL DOILEA: Vom apela la ministru premierul si ministrul de interne să înceteze imediat acţiunile de intimidare, hartuire si santaj guvernul la Ollanta Humala Cajamarcan oamenii, cu intentia clara sa atace pasnic de populatie, care solicita lor drepturile colective care stabileste tratate internationale si constitutia din Peru. Şi o lună şi jumătate am apela la ministru de Justitie să clarifice şi să-i pedepsească pe cei responsabili de hoţ ridicate în Bambamarca şi Espinar.
AL TREILEA: responsabil de la guvernul central a ceea ce s-ar putea întâmpla în noua zile de lupta care este in curs de oameni din Cajamarca ca de evenimente nefericite s-a produs pe 3 julie cu pierdere de cinci vieţi şi detenţie şi 15 liderii a produsului militarizacio n. De rondas campesinas, comitete de producatori, taranul comunităţilor de credincioşi aparatori de lagune, râuri, bogs, mlastini, arcuri, saltele panze freatice, şi mediul înconjurător cu dreapta tehnice-stiintifice si juridica; - purtăm în inimile noastre aceasta lupta, deoarece credem echitabil".
A PATRA: taranul comunitatilor ştim foarte bine că nu numai este turnat in lacrimi si suferinta este trecut atunci când trebuie să ne apara lavoare terenuri, dar până când sângele este varsat ca ce s-a întâmplat în Yanahuanca şi Rancas (Pasco 1962), Bambamarca, Espinar si Bagua; în acest sens, lupta poporului Cajamarquino este ferm şi ne-ar cere ca declarăm de mega-proiect neviabila a mea miniere conga executata din america de nord Newmont transnaţionale şi Bonaventure; primitive popoarele înţelegem că miniere nu inseamna dezvoltare; miniere este distrugerea, poluare, coluziune, ramanerea şi jaful asa cum a facut în Cerro de Pasco, La Oroya, Huarmey, Callao, ...
A CINCEA: numim pe toate organizatiile sociale din tara noastra sa fie atent la apel de fratii de la Cajamarca şi împreună continua sa subscriu la lupta eroica de viata si demnitatea. Este acum sau niciodata, viitorul popoarele noastre este în mâinile noastre, de aparare a apei este de aparare din vietile noastre.
¡ PENTRU A ¡ pentru a ˇ VIVA DOAR DE LUPTA AL POPORULUI CAJAMARQUINO! !
¡ PENTRU A ¡ pentru a ˇ VIVA DE APĂ, ŞI A MEDIULUI!
¡ PENTRU A ¡ pentru a ˇ NU AUR, APA SI DEZVOLTARE AGRICOLA DA!
¡ PENTRU A ¡ pentru a ˇ CONGA EXECUTATA NU MERG, nici acum şi nici VREODATĂ!
¡ PENTRU A ¡ pentru a ˇ DE OAMENI VA UNIT NICIODATĂ ÎNVINS!
¡ PENTRU A ¡ pentru a ˇ VIVA EL REGIONALE DIN Cajamarca!
¡ PENTRU A ¡ pentru a ˇ VIVA EL PERU!


Cerro de Pasco din 19 august 2012.
§ Rolando CRISTOBAL PANEZ
Sec de organizarea federatiei regionale de ţăran şi comunităţilor indigene de Pasco din regiune.

§ Presedintii de taran comunităţilor în Pasco regiune.

DESCHIDEŢI GROAPA IN CENTRUL ORASULUI DE Cerro de Pasco

Cerro de Pasco un oraş instabilă, fără apă, fără servicii de bază, cu patru goluri şi lipseşte şi mediu contaminat cu pasive şi nerezolvate fără dezvoltarea durabila. O consecinta a salbatic miniere cu mai mult de patru sute de ani mai mult 4300 m.s.n.m.m.

Http: //vozronderadesantiagodechuco.blogspot.com/

Joi, 23 august, 2012

FIE NEADEVARATE OBSERVATII de Mai frenetic Sanchez


FALSA DECLARATII
Scrie: Mai frenetic A. Sánchez Sánchez:
A purtatorilor de formala si informala regim Humalo-montesinista şi de media Newmont-Yanacocha aservite regimului si vor sa-si faca oamenii cred ca fotografii în Newmont, Richard O'Brien, a decis să suspende proiectul Conga executata. Nimic nu putea fi mai fals. În realitate, este o smecherie foarte bine fixat ca obiective sa "faca indienii" la Cajamarca. Aparent, ) l-au pregatit pe remedii "dialog facilitators" (citiţi: facilitators de Conga executata) şi Kuczynski, care a fost declarând că "Conga executata este ucis de doi sau trei ani". Trebuie retinut faptul ca preotii îndeplinite cu "colective de Cajamarca" (Colectiv de Yanacocha), cu Newmont, cu ambasadorul Sua, din nou cu Newmont şi apoi cu guvernul si cu Newmont. În absenţa de Gregorio Capoulas Santos la numirea în Lima, acestea ar fi spus: "aceste radicalii şi lobby miniere nu este decat sa-i conduca la Conga executata va cred ca nu mai este sau că este suspendat, în timp ce în practica a proiectului merge in cu constructia de rezervoare". Apoi, eventual bine educat de preoti, presedintele Newmont iese la spune:
O'Brien a spus ca o sa fie un "mediu coerent este necesar pentru buna dezvoltare a miniere şi toate acele lucruri care merg cu miniere, fie transport de persoane sau echipe. "/ "În acest moment, nu mai vezi nici o Conga executata in mediu. Se ia o importantă de timp pentru ca să se întâmple, adauga el.
(RPP citat agentia ANDINA).
Dar apoi spuse:
O'Brien au reiterat că construcţia va continua numai după sursele de apă sunt asigurate.
"Constructia de rezervoare în lagună zonele probabil Iran până în 2013. Constructia minei ar putea incepe in 2014, dar numai dacă sunt îndeplinite condiţiile, deoarece nesiguranta în acest stadiu ar fi costisitoare, spuse el.
SAU: constructia de rezervoare de Minele Conga executata va continua in restul de 2012 şi va continua pe parcursul 2013. Nimic, prin urmare, s-a schimbat: Conga executata este în fază de construcţie.
De Newmont, Ollanta Humala, Jimenez şi întregul regim Humalo-montesinista, şi, de asemenea, remedii de Conga executata facilitators doriţi să Parodie a Goyo, liderii mediului şi toate popoarele Celendín, Hualgayoc, Cajamarca şi alte provincii care respinge acest proiect hidrocida miniere şi de distrugere, în plus faţă de orbit cinci vieţi preţioase din Cajamarca, in urma cu cateva zile de decese rezultate in mai mult de 30.000 pastrav in configurarea Raimina prin construirea unui baraj pentru rezervor Challuagon.
Presedintele Goyo nu trebuie să cadă în capcana (se pare ca este deja in declin in ea, judecand dupa declaratiile sale recente). Si a liderilor de fronturi de Aparare nu trebuie să amâne acţiunea "până la ridicarea de stare de urgenta".
Cajamarca şi popoarele din alte provincii ar trebui acum sa fie ridicat, solicitante de oprire definitiva a Minelor Conga executata, inainte de a se intampla mai multe dezastre ecologice. În caz contrar este de a intra în joc şi în capcana a Newmont şi regimul. Au facut un foarte bun golesti Benavides, Manuel Ramos, taranii, si tot poporul de Bambamarca şi Hualgayoc provincia în efectuarea o greva de mare succes.Miercuri, 22 august, 2012

Ţăranii din Bambamarca sfidat stare de urgenta si somaj au fost efectuate într-un mod paşnic


Contra Conga. Campesinos ronderos se concentraron en una de las lagunas que forman parte del proyecto para hacer sentir su protesta.
Impotriva Conga executata. Taranii ronderos este concentrat în una din lagunele care sunt parte a proiectului să facă protest.
1
Măsuraţi de puterea era convocată de unitar pentru lupta împotriva întregii Cajamarca dar fie îndeplinite numai în provincia Bambamarca. Taranii se duse până la laguna Namococha, in zona de influenta a proiectului minier Conga executata, a NE-bazate Newmont.
Huilca Floare.
Trimis Special la Cajamarca.
Miercuri 22 august 2012, 07:10
Taranii si locuitorii din provincia Cajamarca Bambamarca desMăsura de exceptie care previne afiaron publice mitinguri, a defilat prin oraş, şi mutată în zona de influenta a proiectului de minerit pentru a face o Conga executata ansamblu ca un semn de protest.
Măsura este parte a sederii de 48 ore convocate de comanda de lupta din Cajamarca unitar în întreaga regiune, dar care nu a fost îndeplinită în alte provincii cu excepţia San Marcos, deoarece nu este în starea de urgenta.
În Bambamarca prima zi de somaj, pe de alta parte, a fost masiva. Sute de ronderos centrul locuite de Tambo mutat de la foarte devreme în laguna Namococha, situat la mai mult de 4 mii de metri în înălţime şi trei ore cu masina de oras. Aceasta laguna, în funcţie de ronderos, este in zona de influenta a proiectului minier Conga executata si vor fi afectate atunci când porniţi operaţiunile lor.
Apoi urca spre un summit de rocky hill numit de şopârlă şi de acolo au fost găsite, în depărtare, lagunele Perol şi Albastru care ar dispărea dacă Conga executata se stinge. Aceşti oameni apelarea ei de gardieni din lagună şi ultima noapte escală sosiri acolo, pentru a continua azi cu protestul lor.
Se spune ca aceasta nu este uşor să obţineţi în jurul în acest domeniu. Malurile lagoon este constituie mlastini umed ca inhiba mişcarea. În partea de sus a pietre numai filudas creste si paie, ruleaza un vânt îngheţat, în noaptea în care temperatura scade la sub zero grade Celsius.
Manuel Ramos, secretarul de organizarea de tururi de Tambo, a condus două straturi si poncho dvs. pentru a rezista la rece. Nu mintea sta o noapte acolo pentru ca spune ca aceste goluri generat 120 apa potabila sisteme, 80 arcuri şi 60 irigarea fluvii. "Avem nevoie de apa pentru a-si apara ne consumă şi utilizăm pentru cultura," spune el.
NU MAI Facilitators
Golesti Benavides, de presedintele de Faţă de Aparare a Bambamarca şi unul dintre preşedinţii de Unitatea de Comanda de lupta, el afirma ca starea de urgenţă în Bambamarca nu a fost spart cu aceasta greva. "Este mort din aceeasi zi în care a fost decretat", care este motivul pentru care în opinia dumneavoastră, nu este inteligibil pentru a continua menţinerea acesteia.
În aceeaşi linie cu presedintele regional din Cajamarca, Gregory SantosBenavidessi crede ca ce si-a incheiat rolul facilitators din dialogul care cade in partea Vaticanului Juan Cabrejos şi tatăl Gaston Garatea şi care a apărut ca un mod de a aduce partile razboindu miniere de proiect.
"Ne-am gandit ca le-ar spune presedintele Humala Conga executata este neviabila tehnic şi social, dar ele nu sunt ascultaţi-ne, le-ar face mai cazul la Cajamarca colective care sunt promineros. Este dificil să se întoarcă la incredere, am fost silenţioasă cu ele, dar guvernul a prelungit de stare de urgenta, spuse el sustinut.
Ca răspuns la aceasta, Benavides, spune ca, in acest 48 de ore greva este de repornire a actiunilor de protest din organizatiile sociale s-au opus proiectului Conga executata. Ele insista ca Conga executata nu merg si se asigura ca aceasta opozitie este neschimbat deoarece este apararea resurselor naturale.
In zona urbana a Bambamarca, între timp, prima zi a somajului era îndeplinite într-o manieră paşnică. Clase de stat la colegiile au fost suspendate datorita faptul ca profesorii delSutepDecis sa respecte masura de forta. Împreună au defilat pe străzile din acest oraş mic constructii civile lucrătorii şi delegaţii de ronderos din diverse judete.
NU ERA NICI o VIOLENTA
Spre deosebire de alte greve numit în această provincie, politistii au rămas la trei blocuri din Plaza de Armas fără intervenind, chiar atunci când au văzut prefecturii trec prin mana, stiind ca era o incalcare a statului de urgenţă.
Politia a spus ca purtatorii de hârtie Republica ca furnizarea de politie comanda nu a fost pentru a preveni evolutia marsuri pasnice. "Vom interveni doar dacă există violenţă şi drumuri blocate", a comentat pe trupe.
Nici una din acest produs. Protestatarii s-au strins in Plaza de Armas sa participe la un mars si s-a incheiat protestul lor la una din dupa-amiaza, ca a fost difuzată la politie.
În seara, era o va împrăştia, de asemenea, pasnice. Pentru astăzi, în cea de-a doua zi de somaj, s-a anuntat sosirea de taran ronderos comunităţilor şi a comunităţilor din diferite.
In orasul Celendin, protestul s-a limitat la amplasarea de afise uriase cu fraze de opozitie la proiectul Conga executata.

Http: //vozronderadesantiagodechuco.blogspot.com/

Potrivit Reuters 78 la suta se opune proiectului Conga executata


Majoritatea regiunea din nordul Peru este opus controversat al meu Newmont

ReutersReuters - 5 Ore în urmă
Conţinut asociat
  • Una mujer sostiene una bandera de Perú durante una visita a un área afectada por el proyecto minero Minas Conga en la región andina de Cajamarca, jul 18 2012. Un polémico proyecto minero de unos 5.000 millones de dólares de la estadounidense Newmont en el norte de Perú carece del apoyo de la mayor parte de la población cercana al mismo, según un sondeo de Ipsos Apoyo, el primero significativo que se hace en la zona. REUTERS/Ybrahim Luna
    O femeie detine un pavilion din Peru în timpul unei vizite la o zona afectata de proiect minier minele si Conga executata în regiunea Ţărilor Andine din Cajamarca

LIMA (Reuters) - un controversat proiect de unele miniere 5.000 milioane de dolari SUA pe baza Newmont din nordul Peru nu are suport de majoritatea populatiei in jurul aceleiasi, conform unui studiu realizat de ipsos suport, primul semnificative ca este facut in zona.
Abia 15 la suta din 250 de persoane din regiune din Cajamarca sprijină propuse de mină de aur şi cupru a mea apel Conga executata, în timp ce 78 la suta s-au opus, şi această cifră creşte la 83% în zonele rurale, potrivit unui studiu realizat între 3 şi 9 august.
Rezultatele sondajului din ipsos suport ar putea in continuare nor soarta proiectului, a caror dezvoltare a fost paralizat din Noiembrie printre frecvente proteste, care in iulie devenise violent şi stânga cinci morti.
În prezent, Newmont şi partener local, Bonaventure, doar sunt in constructie in zona mai multe rezervoare pentru a asigura apa ca locuitorii lor utilizarea activitatilor agricole.
" (Proiectului) este mort. SPER că PCM (Presedintiei Consiliului de Ministri) talk", de rezultate, a scris în Twitter cont presedintele regional al Cajamarca, Gregory Capoulas Santos, care a dus la proteste impotriva Minelor Conga executata.
Presedintele Ollanta Humala format luna trecuta cel de-al treilea guvern în doar un an de gestionare într-o încercare de a tipări un ton de dialog, mai ales prin respingerea planului de Conga executata a mea care a sfidat Guvernului său şi a obligat să relegate probleme pe ordinea sa de pe termen lung.
Studiul a arătat că, din cele care se opun progresului proiectului, un 34 la suta au crezut ca vor contamina şi distruge mediul si un 23 la suta cred ca contamina apa.
Newmont a precizat ca doar va continua înainte cu Minele Conga executata, care ar produce între 580.000 şi 680.000 de uncii de aur anual în primii cinci ani, cu sprijinul autorităţilor naţionale şi locale.
Humala presupune, în iulie 2011 cu promisiunea să împace spiritul social cultura conflictele care ameninta sa se opreasca investitiile miniere milioande dolari aproximativ 53.000 milioane, şi distribuie beneficiile economice locale braţului cu a treia de Peruvians care este încă slabă.
Peru, lume, al doilea cel mai mare producător de cupru, argint si zinc şi cea de-a şasea în aur, aţi miniere ca unul din motoarele economiei sale, având în vedere că exporturile reprezinta 60 la suta din totalul transporturilor.
Alte studii au demonstrat sprijin la nivel national Minas Conga executata. UN studiu realizat de ipsos Suport -la nivel national- luna aceasta a aratat ca 45 la suta din peruvians acceptă, în timp ce 40 la suta s-au opus.
Noi proteste două zile împotriva planului au fost dezvoltate în calm in Cajamarca, inclusiv a provinciei în care presedintele Humala a declarat în Iulie de stare de urgenta care restricţionează libera tranzit şi popescu.
(Raport de "Mitra" Taj)

Inceput 48 de ore greva din Cajamarca cu strong politie

În ştiri pentru Telesur veniţi acum ...


Miercuri 22 August 2012

Inceput 48 de ore greva din Cajamarca cu strong politie

In Cajamarca necesită demontarea compania miniera a Yanacocha (Foto: Larevista.aqpsoluciones.com)
Seful politiei din faţă din Cajamarca, general Orlando del Aguila, ca igp planurile pentru a garanta liniştea in punctele critice, cum ar fi locurile de concentrare a prefecturii

Populatia din Cajamarca (nord) start acest marti un 48 de ore greva, numit de comanda unitar de lupta, cu o politie puternica garda, la cerere de demontare a Yanacocha compania miniera, declaratia de proiectul de Conga executata ca viabile şi nu de ridicare de stare de urgenta.
Seful politiei din faţă din Cajamarca, general Orlando del Aguila, ca igp planurile pentru a garanta liniştea in punctele critice, cum ar fi locurile de concentrare a atacantilor.
"Nu va mai fi îmbrăcat în uniformă de poliţie, însoţit de un reprezentant al Ministerului Public, spuse el.
Vulturul nu mentioneaza numarul de ofiteri, care sunt în prezent în Cajamarca, totuşi, a declarat ca au o cota care a venit din alte unităţi, deşi nu tocmai pentru acest protest. De asemenea, au îndemnat liderii pentru a evita confruntarea si clarificat că dacă se întâmplă opusă vor fi responsabile.
Pentru partea sa, presedintele Faţă de Aparare a intereselor Cajamarca, Ydelso Hernandez a declarat că cele mai mari greve va fi efectuată în districtele Hualgayoc, San Marcos, Chota, Cutervo, si de asemenea in Jaen.
Cu privire la obedienta a măsura de nereguli în Bambamarca, preşedintele Faţă pentru Aparare, Edy Benavides, el a spus insa ca nu ar fi forţat să închideţi uşile din judet.
În acelaşi timp, preşedintele Inter-Agency Platforma Celendina Milton Sanchez, care are aceeaşi restricţie de Bambamarca, au raportat ca n-ar fi nici actele a maselor, dar dacă embanderamiento de case, cacerolazos şi lămpi.
Presedintele regional din Cajamarca, a anuntat, ieri, ca protestele nu se vor opri dacă nu Yanacocha paralizeaza activitatile sale.
"Nu a existat niciodată un minim gest de dialog sau răspuns din partea Guvernului şi nici de compania astfel încât nu există o confruntare cu Yanacocha în 19 ani de maltratarea şi abuz in Cajamarca", zise el.
Această luni, Capoulas Santos lansat o campanie prin intermediul lui Twitter şi Facebook cont pentru a aduna mai mult de două milioane de semnaturi pentru referendumul pentru noua constitutie.
Racordul de lucrători în educaţie din Peru (SUTEP) si-a anuntat a doua zi munca lupeni din acest miercuri. Profesorii sunt de planificare pentru a părăsi din casa stăpânului şi să stau în strada pentru a forma un cordon ce vor conduce până la Plaza de Armas regionale de capital.

Telesur-de.pe-Peru.Com-peru21.pe-rpp.com.pe/yp-YIB

Marti, 21 august, 2012

SOMAJ DE 21 ŞI 22 August - CONGA EXECUTATA PROVOCA MOARTEA MASIVĂ DE PĂSTRĂV

CONGA EXECUTATA PROVOCA MOARTEA MASIVĂ DE PĂSTRĂV
SOMAJ DE 21 ŞI 22 AUGUST
- Buna la toate:
Tablete lingacioase Conga executata de proiect de Minera Yanacocha, care deja se stinge cinci vieţi preţioase de celendinos şi bambamarquinos, continuă pentru a semana moartea şi distrugerea. Uite ce s-a întâmplat în configurarea Raimina, sub apele lagunei Challuagon, din cauza construirii de unul din rezervoare.
Aceasta si multe mai multe dezastre ecologice va apărea dacă acesta continuă înainte hidrocida acest proiect şi miniere de distrugerea mediului, care acum cauta, de asemenea, sa promoveze lecuieste de facilitators a Newmont (Garatea şi Cabrejos). Prin urmare, presedintele Goyo a facut foarte bine în nu sa participe la reuniune in Lima.
Si din acest motiv, oamenii se mai ridică, astfel încât proiectul Conga executata paralizeaza definitiv şi în respingerea stare de urgenta. În provincia Hualgayoc somaj de 48 de ore din 21 şi 22 august s-a si anuntat ca va fi complet. Citiţi următorul raport. Vezi, de asemenea, video din anexă, adresează Crichet Benavides.
Salutari:
Mai frenetic Sanchez
20.8.2012


Vineri, 17 august, 2012

48 DE ORE GREVA VA FI TOTAL ÎN BAMBAMARCA

  • Vizita 26 comunitatilor pregatite pentru lagunele Conga executata
· "Chupamedias de mineri şi guvernul nu se vor opri de oameni care sunt impotriva proiectului minier conga executata"
· Bambamarca Elqui (Romero Herrera) .- liderul Faţă de Aparare a orasului de Tambo profesoara Manuel Ramos Domeniile zise, "nici chupamedias de mineri, sau guvernul însuşi de Ollanta Humala vom intimitate cu stare de urgenta; în toate modurile la cererea oameni vom supun regionale de 48 ore programat pentru 21 si 22 August 2012 împotriva proiectului minier Conga executata ca este nerealizabilă".
· Căutaţi în fata de opozitie a oamenilor de a Yanacocha Minera a deja a ucis mai mult de 30 mii păstrăv, sunt în mişcare terenuri lăsând fără apă la quebrada Chaylluagon şi Rio Grande unde au ucis mai mult de 30 de mii de pastrav in infiintarea Raimina.
· Ramos, de asemenea, subliniat că, profitând de zilele de somaj regionale de 48 de ore de 26 comunitatilor locuite de centru, vizitaţi lagunele de conga executata pentru a verifica inainte de invadarea în zona miniera. Nu suntem responsabili pentru ce se poate intimpla in zona. "Dacă ceva se întâmplă numai sunt vinovati Minera Yanacocha şi guvernul însuşi de Ollanta Humala observa".
· Pentru partea acestuia, liderul de la cartier al oraşului de a doua luna Bambamarca raportat că, prin acord de toate organizatiile sociale din provincia Hualgayoc trebuie să respecte 48 de ore greva impotriva proiectului minier conga executata.
· De asemenea, IMI pare rau ca soldatii din armata viata in fostul Coremarca penale în situaţii precare de viata, si-au tabara de corturi acest este vulnerabil la drepturile omului, ştim că sunt fiinţe umane ca si noi au ordin dar suntem in cauza despre situaţia personală a adăugat el.
· Intre timp aceasta se intampla in orasul San Antonio mii de ronderos din 22 comunitati au fost făcute populare mobilizare si rally impotriva proiectului minier conga executata in ciuda stare de urgenta in zona.
· Presedintele a faţă de aparare a provincia Hualgayoc golesti Benavides spuse, ca liderii de la comanda Unitatii de lupta primesc comenzi de la populaţie a trei districte din provincia ( Bambamarca-Chugur şi Hualgayoc) care sunt conforme cu greva impotriva proiectului minier conga executata la intransigenta a guvernului ca vrem sa impuna un proiect ca miniere sociale, de mediu, tehnice, juridice şi este imposibil.
· Benavides, ratificat ca oamenii nu te poţi opri aceste culmi este problema guvernului presedintele Ollanta Humala de ce se mai poate intampla in aceste zile de tensiune înainte anunţuri de mobilizations si paros de o parte din populatie in Cajamarca regiune.


Conga executata Minele PROVOCA MOARTEA MASIVĂ DE PASTRAV IN CHALLUAGÓN-Cajamarca

Andocaţi frunze fără apă la Râu şi Rio Grande Challuagon
Laguna Chaylluagon, până acum câteva zile trimis apă de o linie de 6 inch la quebrada Chaylluagon.

Linia va fi apreciat corect fără apă, prin urmare scăderea debitului la quebrada până când pornit fără apă.

Quebrada Chaylluagon în timpul de observare a zi ieri, viclenie campanu descarcate puţină apă.
Ultima Duminica 12 august după jumătate de zi s-a produs moartea a mai mult de 30 de mii de pastrav in infiintarea "Raimina", în aval de Laguna San Nicolás de Chaylluagon Minera Yanacocha în pofida opozitiei de populaţie execută construcţia unui baraj sau debarcader miniere proiect Conga executata.
Familia Tacilla Alvarado, direct responsabili pentru proiectul de Conga executata, care, din care au început lucrările în Chaylluagon pentru barajul de început, de asemenea, declinul din apele în quebrada Chaylluagon şi Rio Grande ca alimentat la infiintarea până când râul uscaţi complet şi de păstrăv a murit din cauza lipsei de apa, ţineţi-o pentru efectul de înregistrare înainte de procurorul Alex Torres Vedras Roncal a Mediului Procurorul.
FUNDAL
În luna august 2009, familiei, in satucul Tacilla Maraypata, districtul de lantan Encañada construit o infiintarea "Raimina" cu o cantitate de 30 mii de oavs nationale, fiind ca, in anul 2010, au avut deja prima lor productie mai mult sau mai puţin într-un aproximativ patru tone de păstrăv aceeasi care s-a vândut pe diferite piete din Cajamarca; în lunile martie şi Iunie din 2010 au cumpărat 40 mii oavs, şi de fiecare dată au fost cumpăraţi mai multe ca si-au facut mai multe grupuri, productie care a venit pe piaţă, fiind ca, in anul 2011 au fost cumparat aproximativ 50 de mii de oua ca si cei care au fost pornite Pentru a vinde la piata din luna februarie sau martie a anului curent la data; in luna martie a acestui an au cumparat 30 mii ouă în Statele Unite şi la sfârşitul lui iulie în stoc până la 30 mii oavs din Chile, cu intentia de a având producţia pe tot parcursul anului, deoarece oavs nationale au foarte mare de mortalitate, şi acum ar fi avut o aproape opt tone de păstrăv pentru consum şi a murit din cauza lipsei de apa.
In plingerea care a a proprietarilor de pastrav in patru luni au fost ucise într-un 90 %, care au fost pregătite pentru a ieşi din piaţă a murit un 80% şi prăjiţi au o luna au ucis o estimat 10 %, s-a aflat.
Pe luni 13 august autoritatile de la locul, presedintele Rondas Campesinas Idelso Quiroz Sanchez şi locotenentul Guvernator Edilberto Evo Morales din Cerquin, a facut o diagnosticare în loc de ridicare a înregistrării la la mijlocul distanţei prin 12 de noapte in prezenta unor vecini


Etichete: MOARTEA MASIVĂ DE PASTRAV IN CHAYLLUAGÓN-Cajamarca

Http: //vozronderadesantiagodechuco.blogspot.com/

Luni, 20 august, 2012

Pentru cei care caută o lumea libera - de Hugo Alb
Pentru cei care cauta o lume libera

/ Am denunţa atacul asupra satului San Marcos Zapatista Avilés /

Http: //sanmarcosaviles.wordpress.com/


În 1994, bâzâit de glorie de care sistemul neoliberal odat-ne, a fost ridicata o voce de rascoala, zapatista de mişcare în Chiapas, Mexic.desigur Salinas, presedintele de atunci, a lansat o ofensiva militara sangeroase gândirea zdrobi Revolta rapid. Acest lucru nu a fost cazul, a populaţiei indigene combatant, el se opuse. Oamenii din Mexic simti revoltat de singe si au cerut încetarea atacului.

Guvernul Statelor Unite a fost alarmat, deoarece, cu numărul de mexicani şi Chicanos ca a avut si are oprimaţi în teritoriul său, exista un pericol ca revolta armate Zapatista raspandi si la sediul central al imperiului. Prin urmare comandat de guvernul Mexican pentru a opri atacul care, desigur, cetateanul s-a datorat. Rebelii au declarat că ele au fost atribuite de oameni din Mexic care a poruncit ca razboiul sa fie oprit şi suspendat de confruntare armata.guvernul a oferit discutii, zapatistas acceptate. Cu spirit democratic care au, nu vor sa le care va vorbi în numele indigen mexicani, convocate la indigene şi indigenist in toata tara, in care acestea şi vor scrie indigene cere. Care a realizat, au fost astfel încât il toaca argumentele lor ca guvernul comisiei au trebuit sa accepte multe din ele. Ambele parti au semnat aşa-numitele "echipeaza De San Andrés". Ca aceste trebuie să fie sub formă de lege sa fie aprobat de parlament, el a numit un comisiei sarcina de a da formatul corespunzător. Comisia a încheiat sarcina sa şi a fost prezentat părţilor, zapatistas au fost de acord sa faca acest lucru, dar guvernul nu. In loc sa prezentat o altă hârtie tradind astfel de acorduri a semnat. Partile de camera au plecat înainte de asalt şi a fost de acord să discute şi să aprobe guvernul document. Prin urmare, de Executiv Sucursala, acceptată de parlament, tradat ce era convenit.guvernul a facut un atac miselesc la militar de zapatistas, facindu-se ca sa-si lichideze conducerea Armata Zapatista de Eliberare Nationala (EZLN). Eşec. Dar (indiferent de presedintele de cuplare) nu-si abandoneaza intentiile de a dispărea ca insula de libertate care există în lume.nu uita ca, in prima sedinta de international de oprimaţi de către sistemul neoliberal ca odat lumii, a fost convocat de zapatistas indigene si detinute in noroi de Chiapas, ani înainte ca Lumea Social Forum

Recent au fost intensificarea atacurilor asupra comunitatilor zapatista, principalele şi cel mai puternic este cel care suferă Zapatista comunitatii autonome de San Marcos Aviles. Consiliul de Administratie al Guvern bun spre Sper ca si consiliul de Guvern bun Inima de Curcubeu de speranta, cu institutuiile atacuri.Aceste atacuri, precum şi a continuat închisoarea de Francisco De Santis Lopez şi Alberto Pantishtan Gomez,sunt de lance al atacului pentru a zdrobi libertin zona a neo-liberalismului, unde oamenii reglementeaza in sine prin Juntas de Guvern bun. Ele sunt văzute ca un mare dusman de corporatii transnationale (1% din omenire care macină de 99 %) pentru ca sunt o dovada vie ca "o altă lume este posibilă", "o lume in care multe lumi montaţi" .speram ca \xeensu rebel mişcarea de Mexic, #yosoy132, inteleg ca este sarcina esenţială pentru ai apara insula de libertate care este in tara voastra, zdrobiţi uşor zapatistas ar zdrobi #yosoy132.

Vom lupta in aparare de San Marcos Aviles şi împotriva altor atacuri în zona. Lăsaţi-ne lupta pentru libertatea de Francisco De Santis Lopez şi Alberto Pantishtan Gomez.

Este interesul direct al omenirii pentru a-l apara pe insula de libertate care este zona de zapatista."

Hugo Alb

Duminica, 19 august, 2012

Numit la rezistenţa în apararea TIPNIS

Numit la rezistenţa în apararea TIPNIS

Vă rugăm să o largă difuzare.

Un Goa'uld rival guvernului este impunerea din 29 julie, un post Frauduloase Consultarea nativ popoarele de indigeni de pe teritoriul şi Parque Nacional Isiboro Securizată (TIPNIS), sa se legitimeze la construcţia de UN drum care se va abate inima de acest ecologice plămânii.

Din inima de masă ne face acest apel pentru solidaritate, unity şi Demnitate, l@s vă invităm să trimiteţi mesaje de nu mai mult de un minut în sprijinul Aceasta lupta pentru viaţă:

Yanaconciencia@gmail.com

Este în mâinile noastre a preveni distrugerea Tipnis, sfinta inima Abya De yala, astăzi numit America. Am denuntat oportunist fiind instructor De la aripa dreapta partile care acum se zice ca acestea sunt în partea laterală a popoarelor Populatiilor indigene, la care el a refuzat întotdeauna, dezumflaţi şi discriminaţi.

Avem nevoie ca toata lumea este auzit şi că nu trebuie să fie influenţat de întins Campania media milionar stat, avem nevoie pentru a înţelege Importanta de unificare luptele noastre, toate sunt egale, toate denunta UN model care partea sua-israel prin mâna de om este distrugerea La Pachamama.


Suntem toate Tipnis, Keran, Wirikuta, Spania, Ixtahuacán, Cauca, Cajamarca, Lupta noastră este un singur !


Omnia sunt Communia

Marcela Olivera Cutie 1099 Cochabamba, Bolivia Domnitorului: + 591 7222,0216

Luni, 06 august, 2012

Unitar de lupta din Cajamarca regiuneUNITAR DE LUPTA DIN Cajamarca REGIUNE
ACESTEI ASERŢIUNI
ˇ CONGA EXECUTATA este imposibil, OAMENII NOŞTRI!
In Cajamarca si de cetatenie de tara,
Autorităţile Guvernului central,
La media:
Unitatea de Comanda de Lupta în regiune din Cajamarca, comunică reaffirmation sale in dorinta de a gasi o solutie pasnica, negociat si respectuos la conflictul generat de Minera Yanacocha care cauta sa impuna pe sânge şi foc proiectul dvs. Minele Conga executata. Avem, de asemenea, isi reafirma in intarirea luptei publice pasnice rezistenţa la consolidarea unity noastre de mai largi perspective de aparare, minunatului rondas campesinas, sindicate, biserici, artisti, intelectuali, tineret, media nu vândute şi partidele politice coerente cu oameni până la atingerea declaratie de inviability minelor Conga executata.
Ca stim cu totii ca, Yanacocha, acoperite in complicitatea guvernului humalista, care a trădat sale promisiuni electorale sa se apere de apele şi terminaţi cu abuzuri de această companie minieră abuzive (cuvinte care cinta in de la mitingurile Ollanta Humala in diferite locuri publice în zona noastră), din nou astazi vrea sa-si calce pe dreptul nostru la au un model ecologic de dezvoltare durabila care promovează agricultura, animale, silvicultură, agro-industrie, mai multe forme de turism, industria laptelui si carnii, meşteşugăresc cu valoare adăugată, limitarea şi controlarea realizarea activitatilor miniere existente pentru a putea servi ca dezvoltarea pe termen lung a zonei noastre şi nu ne jafului minerale bogatiei, si chiar Mai puţin, ne distrugem singuri sursele de apă naturale ca au facut din colonie, acum acceptate de noul felipillos decât am făcut în anii nouăzeci facilitat intrarea a Newmont, Minas Buenaventura şi de Banca Mondiala: Luiz Guerrero, lui Emilio Horna, Absalon Vasquez şi mai recent vreodată Hernández, instituţiei Bardales Vigo, Mauro Frola Siles Arteaga (primar de Celendín) sau operatorii intreprinzatori si iresponsabil precum Jorge Vergara că este ruşine de autentic intreprinzatori Cajamarquinos nu servila, precum şi mai multe senior membrii universitate particulara Antonio Guillermo Urrelo care este, de asemenea, in rusine si descalificare totala în raport cu poziţia de apărare puternic şi credibil de apele ca, daca el a luat noastre Universidad Nacional de Cajamarca identificate cu Oameni si nu cu interesele economice înguste.
Declarăm ne respingere totala si condamnarea de prelungirea false şi nedreaptă starii de urgenta ca nu are de ce sa fie si ca a fost decretat astazi guvernul, care trage de sol de eforturile care au fost implementarea de facilitators dialogului, Episcop Cabrejos şi tatăl Garatea pentru a găsi o ieşire nu costul unui detinut, rănite sau ucise in mai nobila terenuri. Credem ca aceasta masura este o masura arbitrara si provocari pentru infracţiunea de oameni din Cajamarca ca a ajuns sa respinga intr-un mod pasnic de impunerea de la mega proiect Conga executata, precum şi cele responsabile sunt trasi la raspundere confrontacionistas pe dreapta politica din tara, de la minerit afaceri, media lor si supus izolate social locale liderii iresponsabil de prelungire a stat de urgenţă, precum şi extinderea conflictului miniere. Nechibzuit şi disproporţionate masura guvernamentala se deschide uşile de la populatia actul acţionate de indignare, de disperare in fata de persecu ie judiciare şi politica Pentru liderii, liderii şi autoritatea este lupta alături oameni, A bătut, rănit şi ucis de nelipsita violenta de politie si fortele militare plătite de Yanacocha, pentru care ne considera la Cajamarca, "cainii" la care putem brutalize si i-a privat de viata cu ofiţerii total fără ca in mesajul prezidential, Ollanta Humala pronunţe un singur cuvânt de regret sau scuze.
Liderii din Unitatea de Comanda de lupta, regionale şi autorităţile municipale care nu au plecat gâtul în faţă de puterea Minera Yanacocha si subjugare a guvernului central, vom continua sustinerea pentru o solutie pasnica a conflictului dupa cum am facut, si nu va fi răspunzător pentru inchiderea a dialogului ca prelungire a stat arbitrare de urgenţă reprezintă Şi superbă de provocari de Minera Yanacocha ca ignorand toate pentru a repornit operaţiunile lor la distruge lufturile.
În cele din urmă, ne apel la Cajamarca organizatiile sociale pentru a face evaluări de contextul social şi contextul politic impuse de guvernul şi Yanacocha şi decide într-un mod responsabil si organizat de masuri si actiuni pentru fi reluare in regiune pentru a face inteles guvernul care meritam respect, fie auzit şi văzut în noastre doar pentru a infeasibility de sociale şi de mediu Minele Conga executata.
Pe 21 şi 22 August, în zece provincii care nu sunt într-o stare de urgenta, ne-am convocat pentru a lucra şi pun 48 de ore greva, şi în Celendín, Cajamarca si Hualgayoc ne amintim ca aceasta masura arbitrare nu a suspendat dreptul la libera expresie gândi, şi de ce, cu închiderea uşilor voluntari de servicii si magazine, cu stea-a grevelor în locurile, afise in case si institutii, vopsite fata maiestrelor picturi murale, embanderamientos, fiestele posibile, ceremoniilor religioase, sociale şi culturale, cu port semnalizare în vehicule şi organismele, utilizarea de comunicare în reţelele sociale şi media independente putem express ne respingere totala a Yanacocha Conga executata şi a mea, expoziţii de clipuri video şi fotografii de la Politie abuz, fotografiile noastre de martiri de apă Şi refuzând să ofere servicii de politie si fortele militare de ocupatie platite de Yanacocha, în fapt a fost deja se intampla in timpul acestor luni, dar se extinde şi mai populare aceste măsuri de rezistenţă paşnică, facandu-le sa se simta ca in demnitate este respectată.
Am avertizat oamenii din Cajamarca, şi a organizaţiilor lor legal constituite, să nu fie surprins de inconstienta unor lideri politici care permit, la jocul politic de operatorii de la aripa dreapta şi companii miniere, care sa acorde incoerent şi confuz versiuni pe unitatea socială mişcarea în regiune. Aceste voci izolate şi minoritate argumentează că comanda regionale de lupta ar fi care trece prin momente de rupere, când în practică, este dimpotrivă: CUL este mai unit ca niciodata cu organizaţiile lor de bazele de date ale 13 provincii şi districte. În consecinţă, vom mentine ca unul trebuie sa fi atent cu pretentii de paralelism organizatorice, deoarece in practica lupta va fi sau nu lupta, ce -au căutat este de a consolida despotismul, ignorând că taxa de fiecare lider este de a lua organice si democratice acorduri cu bazele lor. De aceea noi ii cerem rondas campesinas din regiune să aplice acordurile pentru disciplina pe cineva care i-a promovat pe diviziune şi împiedică obiectiv central de de luptele oameni este să obţineţi infeasibility Miniere Conga executata de proiect.


Inca mai avem timp!
V CEREM IMEDIAT FREEZE PE LOCURI DE MUNCA SI RETRAGERE A MASINILOR DIN PROIECTUL MINEI CONGA EXECUTATA ŞI DECLARAŢIEI DE vechea.
V RIDICARE DE STARE DE URGENTA ŞI CĂUTARE DE SOLUŢII NEGOCIATE LA 20 ANI DE MINERIT DIN Cajamarca SI IN FAVOAREA DEZVOLTARII REGIONALE.
V ANCHETA ŞI PEDEPSIREA CELOR RESPONSABILI PENTRU VIOLENTA, SUNT OFITERI de POLITIE, militar sau civil. REPARAŢIE PENTRU cei indurerati familiile victimelor.
V DECLARĂM COMPANII non grata la Cajamarca la Newmont, BANCA MONDIALĂ ŞI COMPANIA DE MINAS BUENAVENTURA.
V VOM DECLARA STARE DE ALERTA RONDERIL prin atacul la SIGURANTA CETATEANULUI SI LAVOARE DE PREZENŢA DE ELEMENTE STRAINE SI FORTE de OCUPATIE SI POLITIA MILITARA NOASTRE COMUNITATILOR RURALE.
V -Si dubleze eforturile ACŢIUNEA DE MONITORIZARE A CORTEGIULUI DE APA, ASTFEL ÎNCÂT DESCHIDERILE NU SUNT distruse de Yanacocha.
V CAPAT DE PERSECU IE ŞI JUDICIARE IMPOTRIVA POLITICII AUTORITATILE NOASTRE NU LIDERII NOSTRI CORUPTI SI APARATORI AI VIETII, a APEI SI A SOLULUI.
! NUMAI UNITATEA AM NEAGĂ TOATE GRATUIT!
Cajamarca, 03 august 2012.
Complimente
Purtatorii DE UNITATEA DE COMANDA LUPTA
Golesti Leon Benavidez Hijo.
Milton Sanchez Cubas.
Ydelso Hernandez numit.

CALENDAR DE ACTIVITATI PREGATITOARE PENTRU A DOUA PORNIT DE APA
August
RAPORTURI DE ECO ESTE MĂRGINITĂ ŞI ÎNGUSTĂ DE PAVILION PENTRU FIECARE PROVINCIE DIN Cajamarca:
· Simbata 11: Jaen 2pm.
· Duminica 12: San Ignacio 11,30 am.
· Luni 13: 11 am Cutervo.
· Marti 14: Santa Cruz 10.
· Miercuri 15: Chota 10.
· Joi 16: San Miguel 10.
ALTE ACTIVITĂŢI
· Vineri si simbata17 ŞI 18: IV ADMINISTRARE ANSAMBLUL POLITICILOR AU DEVENIT NORD
· Duminica 19: Cajabamba 11.Am
· Duminica 19: San Marcos 4,30 .p.m.
· Luni 20: San Pablo 10.Am.

Marti 21 SI MIERCURI 22: REGIONALE DE 48 DE ORE
Octombrie
Joi 04: AL DOILEA NATIONALE MAJORE MARTIE DE APA DIN LIMA

DIRECTIVA DE ACTIVITĂŢILE PAŞNICE REZISTENŢA PERMANENTĂ:
Demnitatea noastră este respectată
CÂND OAMENII SPUN CA ESTE NU
· CIerre uşă voluntari de servicii si magazine in zile din săptămână.
· Aşezaţi-vă în jos greve în locurile publice prealabile cu difuzarea de somaj.
· Afise in case si institutii: Conga executata este imposibil.
· Vopsit faţa măiestrelor picturi murale: Conga executata este nerealistă, dacă apa, Aur Nr.
· Verde Embanderamientos cu steaguri şi cruci verzi cu nume de martiri în dealuri.
· Părţile Sociale cu lozinci Conga executata Nu merg!
· Ceremoniilor Religioase, sociale şi culturale.
· Lipire de semne si afise de vehicule şi port semnalizare în sânii şi umerii de oameni
· Utilizarea de comunicare în reţelele sociale.
· Declaratiile de lideri şi a cetăţenilor în media independente
· Expozitie de clipuri video şi imagini de abuzurile politiei, fotografiile noastre de martiri din apă în scolilor, colegiilor, pătrate, parohii, municipiilor.
· Deliberată refuzul de a presta servicii (transport, alimente vanzarile, etc. ) la politie si fortele militare de ocupatie sunt plătite de Yanacocha sa-si inabuse popoarele noastre.
· Colectii pentru plata de publicitate pe radio comerciale: Conga executata este imposibil!
Unitar de lupta din Cajamarca regiune

Http: //vozronderadesantiagodechuco.blogspot.com/

Qhapaq Ñan, Cale de intelepciune ... Carte de Javier Lajo încearcă (Partea 1/2)

Căutare personalizată

Căutare personalizată