Căutare pe acest blog:

Încărcare ...

Duminica, 28 octombrie, 2012

INSTANTA NUMIREA CELENDÍN CHAUPE FAMILIEI PENTRU a PRESCRIE PENTRU HOTĂRÂREAINSTANTA NUMIREA CELENDÍN CHAUPE FAMILIEI PENTRU a PRESCRIE PENTRU HOTĂRÂREA

Pe luni 29 octombrie instanta penala a Celendín, va citi teza la familia Chaupe-Lozano Aceeasi care au fost raportate de Minera Yanacocha de presupusa care orice căpitan de proprietatea lor.
Va fi amintit că această familie are o proprietate numita "Tragaderoâ"Mare" situată în n: Sorochuco care este în acordarea de proiect minier Conga executata. De familie detinuta acest domeniu din anul 1994, de posesie lor titluri acordate de comunitate agricola de n: Sorochuco.
In mai 2011 de compania Minera Yanacocha surprins această familie care apar în domeniul său cu utilaj greu se preface că efectuaţi o Ucayalí, Sustine că această locaţie era proprietatea lui şi că ar fi fost achiziţionate în 2001 direct la managerii de comunitate. Cu proprietatea titlurile in mana au incercat sa le solocitat violent cu fortele de securitate si de politie privata, au distrus precară coliba lui unde locuia, batuti, chiar umila lor a luat lucrurile cu scopul de a le forţa să părăsească locul.

Familia rezistase acestui atac, Şi chiar şi fără carcasă şi vremea rămase în domeniul său de îndată ce-au avut unde sa se duca. Rudele lor şi -a ajutat vecinii conditia un cort şi mâncarea să poată rezista în locul, si chiar luni dupa a contribuit la construirea unei mici carcasa din nou. Familia Chaupe denuntat la procuratura de Celendín la compania miniera de acest atac şi prin încercarea de a proprietatii dvs. mijloace necinstite, dar Publicul Parchetul fişier plingerea.

De compania miniera nu rămâne liniştită şi încercaţi până la trei posibilitati solocitat-le din nou în mod violent de această proprietate, totuşi familia rezistase. Pentru acest motiv Yanacocha plingere pentru presupusul furt al proprietatii lor de Chaupe. Biroul de la Procurorul de Celendín care au respins plângerea familiei acest timp Chaupe dacă este admis şi formalizate plângerea de la compania miniera, astfel încât procedurile penale au fost initiate impotriva Chaupe ca luni va veni la un capăt cu hotararea ca acestea randare.

Pe durata procesului fusese lovit de performanţă a Ministerului Public care nu a fost limitată pentru a-si apara acuzatie dar supărat, aprig şi chiar agresivă a apărat de companie Minera Yanacocha (mai degrabă decât propriul avocat), încercând să generaţi de toate reprezinta conditiile pentru condamnarea aceasta familie le acuza din nou şi din nou pentru a fi uzurpatorii, in ciuda faptului ca nici el si nici de societate au eşuat pentru a produce suficiente dovezi pentru a demonstra proba Yanacocha este real ia de control din această locaţie.

Pe luni există posibilitatea ca patru membri de familie acest umil sunt condamnat la o pedeapsă de patru ani privare de libertate si de plata a patru mii de tălpi daune civile, penalizare solicitată de procuror, numai prin faptul de a incerca sa apere singur bine ca au de live, care au posedat întotdeauna şi că vândut niciodată la compania miniera.

Joi, 25 octombrie, 2012

NATIONALITATI AMAZÓNICAS RESPINGE XI ROTUND ULEI

NATIONALITATI AMAZÓNICAS RESPINGE XI ROTUND ULEI

Apăsaţi Buletinul


În conferinţa de presă de miercuri, 24 octombrie 2012 la
Biroul CONAIE bazate pe organizaţii şi CONAIE CONFENIAE
Exprimat în răspuns la opinia publica nationala si internationala poziţia acesteia
Oficial din bazele CONAIE, CONFENIAE şi ECUARUNARI în comparaţie cu XI
Rotundă ulei şi presupusa consultare care guvernul a fost efectuarea în
De centru-sud a Amazonului.

Liderii nationalitati Shuar, Achuar, Shiwiar, Sapara si
Sarayacu Kichwa oameni a anuntat ca nu va permite abuzive de venit
A industriei de ulei în teritoriile lor. Noul rotundă ulei
Serios pericol viata, sanatatea, pacea sociala si
Integritatea naturii şi, prin urmare, nationalitati care traiesc in
Centru-sud a ecuadoriene Amazon nu permit impunerea de a
Proiect care distruge natura, şi că puneţi naţionalităţi la
Muchie de genocid.

Ansamblurile de lor de naţionalităţi şi federaţiile au făcut mai multe
Prezicerile lor prin exprimarea negativă în comparaţie cu XI rotundă ulei,
Cu toate acestea, guvernul insista asupra anunta ca va livra pe teritoriile
Indigene pentru companiile petroliere.

De naţionalităţi respinge apelul consultari prealabile care se presupune ca ar fi
Fiind efectuate prin secretariatul de hidrocarburi, deoarece nu îndeplinesc
Elaborat de Convenţia OIM 169, constitutia din Ecuador şi
Hotărârea de a Inter-american Curţii în Sarayaku. Regulamentul de in
De garantare a presupus consultarea nu a fost adoptată cu participarea
Comunitatilor de a fi consultat, care caută să nu ajung la de
Consimtamantul poporului consultat, nu este gratuit pentru ca impune
Prezenţa de funcţionari de stat în teritoriile indigene în
Impotriva dorintelor popoarele şi naţionalităţi şi nu este informat
Deoarece nu este livrat la comunităţi date reale şi reale pe
Impacturile sociale şi de mediu ale activităţii, ci numai propaganda
Fracţionare şi încercaţi pentru familiile de comunitatilor de

Vom respinge insulte şi putdowns efectuate de presedintele
De republica simbata impotriva lanţurile de popoarele şi
Nationalitati care sunt în rezistenţa şi liderii lor. Aceasta arată că
Este un guvern autoritar, rasist şi închisă de dialog.

De naţionalităţi şi organizaţiile autohtone va rezista invaziei
Ulei în teritoriile noastre încadrată în drepturile noastre
Constitutionale si ne convoca o pasnica martie de aparare
Drepturile noastre şi teritoriile noastre.

Quito, 24 octombrie 2012.Humberto Cholango
Presedintele CONAIE
Franco Viteri
Presedintele CONFENIAE

Jaime Mario Vargas
Presedintele Achuar naţionalitate
Manuel Maiche
Shuar Natiunii Presedintele

Fernando Santi
Shiwiar Presedintele naţionalitate
Cadrul Montaguano
Vicepresedintele Natiunii Sapara

Patricia Gualinga
Lider al Femeilor şi familiei Kichwa oameni de Sarayaku
Mario Santi
Campanie Kaparik
Kichwa oameni de Sarayaku

Jose Mario Vargas
Liderul de Relatii Internationale al Federatiei de Shuar Pastaza

Tenesaca delfinilor
Presedintele ECUARUNARIDEPARTAMENTUL DE COMUNICARE CONAIE______________________________
___________________
De Confederatia indigene nationalitati de Ecuador CONAIE
Http: //www.conaie.org

Miercuri, 24 octombrie, 2012

Caudillismo nu este baiatCaudillismo nu este baiat.

Caudillismo vine să fie de mascare a forţelor de burghez pentru a glisa maselor la confuzie cu scopul sa mentina status quo-ul din sistemul dvs. Prin urmare, a iobagiei în pro acumularii de capital, in ciuda mizeria maselor. Dar, pentru ca se ridica caudillismo?. Apare exact la un timp când masele incepe sa mazga cifrele cabluri până afară de cunoaştere a situaţiei reale de exploatare si suferinta, ţinând de necesitatea sa se revolte si sa se stabileasca la burghezie lor de putere. Din acest motiv este utilizat ca un cal troian la confuzii de oameni si de a submina, distruge forţele sau \xeensu contestatory ca minciuna la inima oamenilor. Este foarte contrar a ceea ce puteţi spune de marxisti intr-o teorie, dar pentru unii pseudo-marxists cred ca orice revolutie engenders un cap. De un singur cap este in clasa, care, exploatate clasa, marginalizati in firma care execută mare burghezie, fie de cumpărător sau de birocratic şi financiare, pentru a putea susţine Puterea sa peste au-le evităm.

În aceste vremuri au aparut ca artificiile exact acest tip de miscari cu un mascat mesianismul lui nastase are ceva ilar, grotesc cu colorant şi pelerina, fie de marxisti intr-sau de indigenism millenarianism. Cele două sunt nocive pentru miscarile nationaliste care cauta lor eliberare. Primul si, pentru ca ne aflam toate ţineţi fiecare alte într-un singur om, cu care sa va si presupusa abilitatea de a ruta de noua ori, prelungire durata sa, după care nu este cine va conduce, calea de sustinere a schimbare, deoarece este nulă pentru cei care pot aparea in conducere colectiva pentru a asigura schimbarea în societate şi evoluţia sale istorice. Condamnate la deciziile lua decât o singură persoană, se crede singura sursă de cunoştinţe cu care neaga dezvoltarea şi evoluţia ca un element fundamental în care se bazează pe dialectale şi materialismului istoric, cu ce puteţi vedea gândirea lui unitarist, şi Unitarianism este caracteristica de rechizite şcolare, per se ca este Religie, şi toate mişcările de redus numarul boacanelor millenarian bazate pe unde warlordism este încă răspândită. Acest lucru poate apărea atât în mişcări marxiste, în miscarilor fasciste de extrema dreapta, dar această caracteristică este dat hranire de dreapta mişcările deoarece, in esenta cu aceasta menţine sistemul lor, deoarece scopul fascismului este precis relegate la sclavie la desproprietariti majoritati.

A doua caracteristică a unde warlordism este încă răspândită în plus la unitarist sophistry de gândire este de a susţine ;, el a lor de adevăr fără contrast cu realitatea care cade în libert de absurd. Aceasta este baza caudillo din stânga care impune adevarul pe presupusa lor autoritatea care nu acceptă să o opozitie masculina de direcţionare selectabilă a impuse de persoana, care acrediteaza si la care nimeni nu poate fi supus verificarii lor de despăgubire în lumina de cunoştinţe şi practici. În consecinţă, este construit ca o idealiste zealots pentru a-si justifica teoremele de realitatea cu care doriţi să transformaţi fără să fi verificat. Doriţi realitatea lor limbutia şi nu permite din realitate cu instrumente teoretice sintem mai aproape de real adevărul, care care este, de asemenea, conjuncturale în funcţie de poziţia subiect, sau dezvoltarea de aceeasi societate si istorie.

Al treilea: conceptie lor de istorie, sociologie a cu antropologia este Manichean şi desprins de realitate, este ca şi dacă trataraa pentru a analiza cu ochii de condor este nemultumit ca este dacă nu cu tigru, care utilizează acelaşi burghez teoria fără avand necesitatea de a recrea exact cu materialismului istoric a analiza povestea, astfel încât anulată de analiza si sinteza cu care devine un anti-marxist.

Multe i-ar solicita -le cu exemple concrete. AS zice ca avem chiar o multime, doar la numele câteva am cu Pentru Consiliu Preşedintele, la toate de America Latina stânga şi chiar Domnul societatea Guzman. Toate sunt anti-marxist , numai unele războinicilor, dar anti istorice.

Tupac Isaac II
Juan Esteban Yupanqui Villalobos.

Quiruvilca MAI MULT DE UN SECOL DE suferinţă ŞI ESTRACTIVISMOQuiruvilca MAI MULT DE UN SECOL DE ESTRACTIVISMO şi nefericire.

Când unul plimbări prin labirinturi sugerind din sat mic de Quiruvilca mizerie, treceţi peste străzile lor sinuos de sumar de mizeria umana continute, comparând-o cu opulenta a zgârie-nori De oraşe Americane şi Canadiene. Scopul cu care ne-am insela orice parvenit sarpe vrăjise sau alte este utilizat ca un cal troian pentru a mentine starea de lucruri în funcţie de demersul pnl de religie. În aceste aproape mai mult de un secol de recolte din oras, de ceea ce vedea Cesar Vallejo si raportate în basme şi poveşti, nu s-a schimbat nimic, totul contrara demnitatii umane a căzut în abisul mai puţin plauzibilă. Brevet continuă a alcoolismului în toate sau aproape majoritatea ale minerilor, şi pe toate progresele de la infecţioase şi boli contagioase de o natura sexuala; in afara de asta spun de boli profesionale specifice mineritului. S-a mai dus la imbogatirea si disproportionat de ofensiva de noi felipillos daca s autorităţile municipale, liderii ronderos. Aici sunt unele care sunt prezentate ca Liderii ronderos face cu singurul scop de a negocia cu dusmanii poporului nostru. Dar aceasta nu este nou, când Hispanics, care nu era nimic altceva decat o hunta genocidar cruda, fara cultura au profitat de contradictii in tawantisuyu pentru că în afara prapadului, pillaged pentru a da drumul la aparitia burghezie ca o clasa sa ia puterea si distruge vremea feudalismului învinseră. A dinks, analfabeti oameni care au venit sa prade naţiunile noastre sunt ceea ce mai târziu a devenit noua burghezie va aşteptaţi 18 " pentru a face revolutie si nu abdice de la monarhia şi aristocraţia ca o clasă socială cu putere.

Când spun că nimic nu s-a schimbat şi la Quiruvilca nici la Santiago de Chuco. Si nu pentru ca inainte am vazut, in copilarie si tinerete, care este ceea ce mi-a facut un tanar rebel, cu idealuri de eliberare, nici unul de ce înainte vi, nu s-a schimbat chiar o iota, ci, ca inegalitatea a crescut. Ceea ce nu se concureaza, care este mai servil si tradator de interese poporului său, cu scopul de a placea capitanii sau reprezentantii acestora. O privim din reprezentantii de o comunitate care multi care nu stiu acum Santiago, va crede ca sunt la galante aparatori de popoarele noastre, acum transformată în angajatilor necondiţionat de multinationale corporaţii care culmea pământul nostru. Dar nu numai ele, dar si unele mici intelectualoides ca vandute pixul sau vorba lui pentru suport de tradatori, o fac cu atata insufletire cu speranta ca ele sunt recompensate cu unele cadou sa supravietuiesc in spaima de mizeria în care acestea funcţionează. Si sa nu mai vorbim despre ronderiles lideri care sunt in spatele marelui firmelor transnationale, sau guvernele locale, ca cersetori pentru o inmanati fisele. Unii au faţa hard disk şi nu au nici o ruşine atunci când sunt cu aproximatie a lui tradare în mâini.

Dar ce ne-a adus modernitatea Miniere? Numai i consultaţi scoli de adobe si cu mobilier compus cu aceeaşi materiale În unde poate imi mai tanar fratii din scoala. Mult mai mult sufera profesorii noştri care primesc salariul de nenorocita de o mie sori şi trebuie să plătească o pensie zilnică de douăzeci şi cinci la treizeci talpi, nu este nimic mai mult decât datoria lor pentru pasajele pentru a se muta la aceste comunităţi şi să lucreze cu foamea in stomacurile lor. De stat, acest stat vechi ca nimic in cea mai mare coruptie în instanţe inferioare sunt reflecta ceea ce se întâmplă în cele mai înalte niveluri, deoarece comunitatilor trimis de calculatoare cu sisteme incompatibile cu restul retelei, unde nu există energie electrică, nu sa nu-i lichidam chiar chiar au panouri solare sau trimite-le cu ambalaj roboticii cursul jocuri, pentru care acelasi profesor a la auto tren, dacă am adăuga că salariul lui doar pentru a supravieţui la doar o săptămână, în timp ce unii functionari lauda semne exterioare de avere si sa nu mai vorbim despre alesii nostri pentru a se reglementa Orasele mai mici, şi aceasta este ceea ce a fost invatat de Looters pentru fratii si surorile noastre, deoarece, ca in orice munca, inainte de dijmă cobreaban acum au crescut şi încărcare de treizeci la suta, primar de cincisprezece pentru autoritatea şi restul pentru aldermen lor ca unele righteously lor au bronzează nou achiziţionate vehicule, precum ne spune acum consultaţi dacă avem cu rotile, casă nouă şi nimic voi . Din acest motiv la Santiago ne-am pacalit cu un pavaj rutier în care acoperite cu argilă şi asfalt lichid baieti pentru a ne face sa credem ca era o tehnologie nouă. Vom continua cu vechiul nostru drum acum lărgite şi care va face mai mult noroi, făcând-o şi mai al volumului nostru şi unde va fi pentru ca liderul comunităţii datorită prieteniei care este foarte bun pentru whistleblower lor de frati care nu bine monitorizat de construirea acestei muncii de oameni?

Tupac Isaac II
Juan Esteban Yupanqui Villalobos.

Marti, 02 octombrie, 2012

TOATE CERNEALĂ - 03 si 04 noiembrie din 2012


TOATE CERNEALĂ
Ayacucho, Peru, Septembrie 2012

Mai Multe Scrisoarea Nr. 002 - 2012- CONAIP/P

Mr/:

Subiect: Invitatie la a doua reuniune a patru suyus/Tawantinsuyu Hatun Tinkuy 2012

Prin aceasta pentru care vă scriu, să-l întâmpine tiriti in numele indigen Confederaţia de naţionalităţi din Peru - CONAIP, care este o organizaţie reprezentativă a popoarelor din Peru, cu scopul de a vă invita la "II Reuniune de cele patru suyus - Tawantinsuyu Hatun Tinkuy, Inkarri Taripay 2012 ", care se va desfasura pe 03 si 04 noiembrie a acestui an, în districtul de cerneala - Canchis Provincie, Regiune din Cusco.

Această reuniune este de mare importanta pentru popoarele primitive din Peru, a Tawantinsuyu şi Abya yala - Americii, cum este direcţionat spre a făuri Uniunii, cu scopul de a contribui la procesul sau de Inkarri Taripay Reecuentro cu radacinile noastre ancestrale, deoarece suntem în curs de a Pachakuti, şi de aceea suntem chemati sa fie implicati in aceasta mare proces istoric.

A ancestrale dezbinari a popoarelor primitive a fost cea mai mare slabiciune care nu a permis noi avans în dezrobirea noastră, prin urmare, nu este o nevoie urgentă de a depăşi această problemă prin această mare adunare, care ne va permite sa construiasca "UNIUNEA DE POPOARELE DIN PERU, A TAWANTINSUYU ŞI AMERICII - Abya yala".

De asemenea, evenimentul va servi ca un follow-up la acordurile realizate în "I întâlni de cele patru suyus" şi comemorarea a 232 ani de la strigat de libertate a popoarelor din Peru, condus de Gabriel José Inka Condorcanqui, Tupac Amaru II, un 04 noiembrie de 1780; faptul că constituie începutul mişcării de eliberare continentale Europene nivel impotriva colonialism.

Conta pe prezenţa dvs. valoroase în acest important eveniment istoric, SUNT de acord cu calauza salutari.

Complimente:

HUGO TACURI HUAMANI
PRESEDINTELE CONAIP.
Rapoarte: hugotacuri@hotmail.com , phuamani2@hotmail.com

Luni, 01 octombrie, 2012

PRIMUL APEL NATIONAL PLENAREI MASĂ - Lima, 9 şi 10 octombrie 2012-
El facea emisiunea, APEL
PRIMA PLENARA NATIONALE DE MASĂ
- Lima, 9 şi 10 octombrie 2012-
Locaţie: Auditorium din Districtul Municipalitatea de virgule
De militanţi de la masă înţelegem politica ca arta de a reasamblare putere de la fundatii de popoarele noastre oprimate de colonialism şi Europene interne de colonialism de criollo republica. Popoarele noastre care au fost si sunt sectiunile de propriile noastre valori si institutionale profunde AUTÉNTICAMENTE Peruvians, dintre care una, principal de STAT este la PLURAL şi descentralizate, societatile regionale autonome, ca era Confederatia noastra Andino-Amazonica , sau cu Tawantinsuyu.
Acesta este noul nostru, dar vechea politica de masă, NU ESTE, ÎN PRIMUL RÂND guvernul CISTIGA posturi, au congresul sau de la Presedintie din republica. Pentru ca aceasta "democratie si stat favoarea" creole, este cel mai bun mod de a pacali si tradeaza popoarele noastre. Ambalare a stat fără creole substantiala-l transforma, înainte sau în acelaşi timp, o tradare este recomandat. Democratia noastra ale Anzilor a Socialismului este ca se ridica de pe oamenii se, din comunităţile mai îndepărtate, de la Ayllus invincibil, unde nu a venit, nici nu va "creole Stat sau Stat de Colonie". Democratiei noastre socialiste ale Anzilor, a sosit şi încă sosesc în orase prin oameni tineri, a caror Ayllus-Pymes şi Ayllus-Ferias artform deja a luat până la "centre" din oraşele mari din Peru.
Lozinci noastre curente sunt trei:

Prima:
Numai istorice de justitie va aduce justitie sociala in tara noastra si continent.
ˇ ISTORICE FĂRĂ ¡ pentru a justitiei, NU VA FI NICI O JUSTITIE SOCIALA!

Al doilea:
Fără participa pe deplin la o plurinational Adunarea Constituanta, de toate popoarele din Peru, fără excepţie sau de excludere a nici unul, nu există, nu a existat niciodată în Peru a constitutionalitatii legitime şi sănătos, în ţara noastră nu există un "contract social" valabile şi legitime.
ˇ ¡ pentru a MODELĂRII CONSTITUTIVE plurinational DE PUTERE, SPRE UN STAT PLURAL !

Al treilea:
A ŢĂRILOR ANDINE de ordine, pentru a recupera "viata buna" sau Sumaq KAWSAY PENTRU TOATE Peruvians, pierdut deoarece coloniale invazie şi că Republica Criollo deteriorare chiar mai multe.
ˇ ¡ pentru a DE O ORDINE ALE ANZILOR, SPRE reconquest de Sumaq KAWSAY ˇ ¡ pentru a

AM CONVOCAT PRIMUL NOSTRU NATIONAL plenara care va avea loc la Auditorium din Districtul Municipalitatea Locală de virgule, în oraşul Lima.
Cu următoarea agendă:
1. ANALIZA NATIONALE SI INTERNATIONALE DE CONDITIILE ECONOMICE.
2. STRATEGIA ŞI TACTICA DE MASA IN COMPARATIE CU SITUATIA.
3. DE MASĂ ŞI DE ALEGERILE DE COLONIALE DE STAT.
4. REMARCILE lui VEDERE ASCULTA ŞI DENUMIREA DE LIDERI REGIONALI SI COMITETE.
5. SARCINI ŞI RESPONSABILE.
INSCRIPTII: Av Spania N° 417 (în timpul orelor de ora 9 la 3p.m. )
RAPOARTE: 987831648

Lima, 27 Septembrie 2012

Comitetul Executiv Naţional de MASĂ
Javier Lajo încearcă-presedinte; Iulie Torres-Sec . General; Jym Miranda-Sec . de Economie; Lucio Ramirez Sanchez - Sec Organizarea

¡ PENTRU A ˇ VIVA SOCIALISMUL ORIGINARE, CEA MAI MARE ŞI VECHE COMOARA DE PERU !

Qhapaq Ñan, Cale de intelepciune ... Carte de Javier Lajo încearcă (Partea 1/2)

Căutare personalizată

Căutare personalizată