Välkommen till Millennium trilogin

ETT utrymme för att prata, hitta och njuta av med allt som kan relateras till trilogin av Stieg Larsson böcker och filmer.

Fredag 9 November 2012

Årsdagen av Stieg Larsson

EN dag som i dag dog vid 50 års ålder Stieg Larsson, vila i frid.

Lisbeth Salander, hunting för Charles Dickens

Fem år efter offentliggörandet av den tredje volymen av Millennium-serien I världen har sålt 65 miljoner exemplar av de böcker, som är på väg att bli konstverk fiction mer säljs av alla historia: det är allmänt accepterat att den första är Berättelsen om två städerMed mer än 200 miljoner enheter, men arbetet i Charles Dickens leder på marknaden sedan 1859 och romaner av Stieg Larsson dök upp under 2005, 2006 och 2007.
Vi godkänner yttrandet entusiamada Mario Vargas Llosa( "jag har läst Millennium med glädje och spänning med febrilt barn Leia till Dumas eller Dickens. Fantastiskt. Denna trilogi heartens oss hemlighet. Kanske är inte allt förlorat i denna ofullkomliga värld") eller vi utmanar de tvivel om varför vi inte gillar både den dåliga romaner och sina väl tilltagna klichéer - innan du går vidare, här är min bekännelse: jag blev fascinerad av den första volymen, som slutar i två dagar, jag gillade den andra måttligt och jag kunde inte avsluta den tredje, som jag trodde var en handskriven saknas i två eller tre rättelser till fond-, men faktum är att karaktärerna skapad av för tidigt döda svensk journalist och författare, i synnerhet heroin felaktig Lisbeth Salander, har uppnått den kategori av myter med hast mycket egna utsvultna i frenzy.
Cubierta en coreano de uno de los libros de la saga Millennium
I koreanska täcker en av de böcker av Millennium trilogin
EN Google-sökning från huvudpersonens namn -hacker, punkare, rökare, bisexuella, ohämmade, intelligent, nuvarande nemesis, asocialt, juridiska, militanta ( "ingen säkerhet system är inte starkare än sin svagaste användare" ), ev deAsperger sjuk, Smädad, nästan anorektisk funktion (42 kilo), exresidente i psykiatriska och andra gulag för olika, spännande ventitantos, mätare och en halv…- når nästan tre miljoner resultat. Lisbeth Salander påverkan på mode, starring ett överhängande komiska (ritad av den katalanska Josep Homs), blir Ansökan om Smartphone, Citeras som unaresiliente Handbok i psykologi, blir enreferentepostmodernetik antisystem ( "aldrig talade med polisen och tjänstemän" ), övningar unfeminismoend och är mest Malota (och även den enda intressanta) Millionaire skönlitteratur beskrivs av recensionerForbes.
En observation: power av effekterna av inconstestable Salander i hans generation. I den tematiska webbplats av spanska utgivare av boken, destination, det finns meddelanden från läsare, särskilt kvinnor, i tonen: "en krigare som är i främsta rummet, säger hon till samhället mycket även om inte öppna munnen". "En asocial, en fighter inneboende, en underligHacker""Vackert, grovt och ömtåliga, som sköljer över och man kan inte låta bli att stabilisera och verkligen drar in dig med henne", "en överlevande som kämpar mot motgångar. Och ja, den här typen av karaktärer som slåss mot något som inte sett. Skillnaden är att denna gång fighter är en kvinna, och kampen mot män"; "slutligen ser vi en superwoman, inte bara sexig och vacker…, men intelligent och normal"…
Diseño de Jonathan Barker, ganador de un concurso 'online' sobre cubiertas alternativas de los libros de Larsson
Design av Jonatan Barker, vinnare av tävlingen "online" på omfattar alternativ av Larsson's böcker
En annan observation är av personlig karaktär. I den stad jag bor i -oavsett vad: västra städer är samma stad upprepas med olika nyanser mycket mild- bokhandlar abound i andra hand. I alla, utan undantag, möter varje gång entrodocenas övergavs av kopior av de tre romaner av Larsson, Flickan med Dragon Tattoo, Flickan som lekte med elden och en dunk med bensin Och Drottningen i palatset av luftströmmarna.
JAG förstod aldrig att släppa när det gäller en bok som du har bundna själ och jag kan inte hjälp men förundran om passionerad läsare i trilogin inte vill läsa det. Om det är en norm, hur vi talar om en förbipasserande fenomen och kort räckvidd, en trend mycket 2000-talet av snabb konsumtion och nedläggning?, föredra anhängarna av romaner den digitala utgåvan och har beslutat att i mycket hög grad i avtal med postpunk Salander.Utan hasslen av roller och samlas endastByte? (Larson, var den första författaren i historien att nå Miljoner exemplar sålts i E-bok I Amazon)…
Med andra ord ?Lisbeth Salander kommer att representera värden som individualism och frihet att Huck finn Stod för ungdomsfrågor på 1800-talet Och Holden Caulfield för av XX?, Larsson kommer att kunna uppnå med Dickens? Det borde kanske vara beredd för paradigmskifte och vet att en del litterära omständigheter mer av svenska författare: idealist som blindspot att genomföra en analys troskista till den aktuella verkligheten, aktivist i noble orsaker, en inbiten science fiction, en tyst vittne och listless under deras uppväxt i en bana våldtäkt på en ung kvinna och för ett författaren förmåga - och få - skaka ingredienserna i sitt liv i en häxkittel av berättelsen till att underkuva läsare.
Stieg Larsson y sus padres, en torno a 1955
Stieg Larsson och hans föräldrar, runt 1955
1. Son till ungdomar i mina mer smutsigt. Karl Stig-Earland Larsson -bytte namn senare av Stieg - föddes den 15 augusti 1954 i byn Skelleftehamn, fiske hamlet beläget 600 kilometer norr om Stockholm och inte alltför långt från polcirkeln. Hennes föräldrar hade känt ett år tidigare, när de var femton. Hon, kommissionsledamot med ansvar Böstrom, fylld med nästan omedelbart. Lever med en partner och under miserabla förhållanden nästan i en lägenhet av en enda stannar och utan värme. Fadern, Erland Larsson, arbetar i gruvan Rönnskärsverken, en av de branscher mer smutsig och förorenande i nordiska länder med överskott av svavelsyra som härrör från de processer av borttagning av fabriken, som ägs av Boliden AB -orsakade miljökatastrofen i Aznalcóllar i nationalparken Doñana i 1998-. Fackföreningar säger att anställda i gruvan i Sverige nyser blod och dör innan 50. Regeringen aldrig utreder klagomål.
2. Samarbete med Sverige med Hitler, avslöjat av farfar. När föräldrarna av Stieg lämnar för Stockholm i jakt på en framtida något bättre, barnet, ett år kvar till vård för morföräldrarna Severin och Tekla, med vilka han lever upp till nio. Severin, som hade varit militanta och anti-nazistiska fortsatte att tro på godheten i den ortodoxa kommunismen, barnet den mörkaste episoden i den senaste tidens historia i Sverige. Trots att landet var i princip neutralt under andra världskriget, det är sant att fungerat som en Partner till nazismen: Råvaror (järn och andra mineraler) till den tyska vapenindustrin, får miljontals soldater marscherar genom deras territorium Hitler komma till Norge, Danmark och Finland och censureras alla propaganda mot nazismen. Några 300 000 kommunister, anarkister eller liberalt samvete hade låst upp i koncentrationslägren. Uppenbarelsen av denna skamliga nationella hemligheter, som sällan nämns i det offentliga Sverige, chockade den lilla Stieg och blir ett av skälen till hans liv.
Larsson y su máquina de escribir
Larsson och hans skrivmaskin
3. Genetisk mottaglighet för hjärtinfarkt. Om något är skrivet i generna av moderns gren av Larsson är le benägenhet att tidiga infarkter. Morfar Severin dör i en 1962, vid 55 års ålder. Mormodern, å andra sidan, i 1968, 57. Moder, 1991 55.
4. Maskinen. När Stieg är 12 år gammal, hennes föräldrar -som det går bättre: arbeta i butik, hade ett annat barn och bor i Umeå- de ger en skrivmaskin FASIT gör det, järn och mycket brus. Föräldrar: "Gören bättring, ty den killen kan inte skriva -favorite teman: politik, science fiction och Diexismo (Lyssna och identifiera radiokanaler avlägset och exotiskt) -. Mellan radio mottagare och FASIT gör det så mycket handgemäng som Larsson hyrt en liten lokal att Stieg och deras krukor i en källare i angränsande byggnad.
5. Maoistiska och bevittna en strid. Alltmer radikal i sina trossatser, i 1969 och i full global kampanj av protester mot att USA i Vietnam - inte censurerad av den svenska socialdemokratiska regeringen, Stieg anlitar i ett maoistiskt parti, DFFGoch är deklarerad "antirasistiska och feministiska". Samma år, på ett sommarläger, upplever flera tonåringar, några av dem vänner, bryter mot en flicka. Stieg inte ingripa. Senare hittas flickan och försöker be om hans förlåtelse. Hon slår av fega. Det har publicerats som namnet på offret var Lisbeth.
Stieg Larsson y Eva Gabrielsson en 1980
Stieg Larsson och Eva producerade av Lisbet Gabrielsson 1980
6. Avvisade som journalist. Efter att ha försökt utan framgång att ange en skola i journalistik (fjädrande upptagande tenta) och fungerar som en låssmed, plenum press, en anställd av en tvättstuga, börjar publicera delar Inom science fiction alla fanzines. 1973 I en känd anti-krig demonstration till studenten av ArquitecturaEvaproducedav Lisbet Gabrielsson. Leva tillsammans tills döden av Larsson.
7. Instruktör för granaderas i Eritrea. 1977 Redan borta från Maoism och samarbetar med den lilla part troskista svenska, i vars publikationer signatur bitar under pseudonym Severin, för att hedra sin farfar, ordnar en resa till Eritrea om du försöker ange i kontakt med den kommunistiska gerillan den eritreanska Folkets befrielsefront. Innan du lämnar Sverige skriver två bokstäver som bollen: "endast öppet efter min död". En förklaring av kärlek till Eva och den andra ett "testamente" genom cualdona deras knappa tillhörigheter till arbetstagare League kommunister, en union troskista. Efter en besvärlig resa Larsson nått kontakt med gerillan och utbildar kvinnor använder granater med grundläggande tekniker som han hade lärt sig några år innan under värnplikten. Du måste gå tillbaka i en brådska till Sverige av en allvarlig njur infektion kompliceras med hög feber i malaria.
Portada del primer número de "Expo"
Kåpan till det första numret av "Expo"
8. "Hotet mot den vita rasen". Att försörja sig som illustratör sedan 1979 har byrån Tidningarnas Telegrambyrå, men vad som verkligen brinner för är att skriva om fascism och rasism. 1987 Bröt sina förbindelser med Trotskyists och 1991 publicerade han sin första bok. Extremhögern (Längst till höger), med journalisten Anna-Lenna Lodenius. Åtar sig med den fraktion av svenska stoppa rasism och är en del av core grundare av tidskriften Expo, SOM understöddes av en ideell stiftelse. Publicerat den första frågan i 1995 och meddelade att de ägnar sig åt undersökande journalistik för att stoppa ökningen av nynazism i Sverige. Ett år senare en makt gruppen publicerar en foto- och riktning av Larsson, vilket tyder på att det ska "tas bort som ett hot mot den vita rasen", språket i tidningen är angripen av ett gäng extremister och personuppgifter om Larsson visas också i kraft av en fånge med nynazistiska kopplingar som hade en beställd officer för SS och Hitler i hemmen av anklagad för att ha mördat fackföreningsledare Björn Söderberg. I en tid då flera svenska journalister drabbas av attacker, inklusive dödsfall, polisen ger till Larsson följet för månader. Journalisten publicerade en bok om det politiska partiet Sverigeremokraterna (Kristdemokrater från Sverige), som maskerar en ideologi av extremhögern under en täckmantel av nationalism.
Stieg Larsson
Stieg Larsson
9. Den första redaktionen inte öppna kuvertet med egenhändiga namnteckning. År 2002, under sommarlovet, Larsson börjar utvecklas vad kommer Millennium trilogin. Efter att Eva och några nära vänner läs handskrifter av de två första romaner, skickar, 2003, redaktionen Piratförlaget, där någonsin, som de själva har erkänt, kommit att öppna kuvertet tillbaka med en formell avslag. I den andra utgivare, den legendariska Norstedts, om du läser artiklarna och erbjuder dig direkt till författaren ett kontrakt för tre romaner och en förhandsvisning av 70 000 euro. Det är April 2004. Den 15 augusti Larsson är 50 år gammal. Kommer att bli en part men skjuter upp beslutet att fortsätta att skriva fiktion. Hans vänner är lyckligare än någonsin. Har ens vikt.
10. "Kanske om jag har smärta i bröstet". Den 9 november 2004 har ett möte på kontoret för Expo. När du når hissen är trasig och stiger sju våningar till fots. Anländer blek, svettig, lös. Hans vänner undrar om du känner dig osäker, om du vill ringa en ambulans. "Ja kanske, det smärtar mitt hjärta," sade hon innan de kollapsade med en hjärtattack. Han dog en timme senare på sjukhuset.
Cubierta de la primera edición en Suecia del libro inicial de la saga
Luckan på den första utgåvan i Sverige av den första boken av sagan
11. Striden mottagande viltbearbetningsanläggningen fortune. Efter offentliggörandet av den första volymen av sagan, som dök upp i Sverige i augusti 2005 med titeln Varav män som hatar Kvinnor (män som hatar kvinnor) -byts ut i vissa delar av världen genom den mer kommersiella flickan med Dragon Tattoo (flickan med dragon tattoo) -, och med globaliseringen milmillonaria i romaner, en bitter rättslig strid och moraliska avlossas mellan fadern och brodern till författaren och Eva producerade av Lisbet Gabrielsson. Svenska lagar inte erkänner rätten till arv till de facto par och den ledsagande av Larsson under tre decennier har inte fått ett öre av fortune som har genererat romaner och deras anpassningar till biografen. Hon hävdar att fadern och brodern alltid är desertörer Larsson, men några nära vänner som den kurdiska militanta anti-rasistiska kamp Baksisäger annat. Författaren dog utan att lämna någon annan testament som brev innan resa till Eritrea 1977. Svenska domstolar har mot ett halvt dussin aktivister i gruppen troskista som ville hävda sin rätt till fortune eftersom tillhandahållandet av stadgan, enligt EG-domstolens beslut, var det endast giltig om Larsson avled på resa till Eritrea.
Stieg Larsson
Stieg Larsson
12. Nazisterna parlamentariker. I 2010 års val, socialdemokraterna i Sverige, efter en valkampanj förespråkar hets mot folkgrupp, fick 20 platser i parlamentet i Sverige. Detta är första gången som en grupp filonazi kommer in i riksdagen från II världskriget.
13. Hämnden för Gud. Uppenbarligen, Larsson hade tid att skriva en handskriven nästan klar en annan roman och anvisningar för vissa mer. Det är möjligt att Eva producerade av Lisbet Gabrielsson har den ursprungliga opublicerade, men skulle vara i en bärbar dator som tillhörde tidskriften Expo. Vad är det nya? Vi vet att utvecklas i Kanadas nordvästra som Lisbeth Salander "får rid av hans fiender och deras egna demoner" och att anspråkslöshet som hanterade Larsson var hämnden för Gud.
14. Två låtar (och 240 koppar kaffe). I de tre romaner av Larsson, trots den naturalistiska porträtt av hjärnan och neurotic samhället i Sverige, det är lite alkohol -Lisbeth är snarare abstemious och journalisten Mikael Blomkvist ger endast vissa malta som bifogas i speciella ögonblick-, även om många koppar kaffe (240) och även en maskin för att göra espresso, Jura impressa som X7, vilket kostar ungefär 3 000 euro, även om författaren i en tabbe ger värdet av 10,0000 . Som en god son av femtiotalet, Larsson i berättelsen innehåller två mycket aktuella musikaliska jättemonster:Maria, ett ämne av Blondie 1999 som talar om en flicka som alla "bryr sig mycket lite" YCAT människor (fimpa eld), David Bowie (1982), som kretsar kring idén om "bekämpar eld med bensin".
Lisbet, Modesty y Pippi
Lisbet, ödmjukhet och Pippi
15. Vem är Lisbeth? I Lisbeth Salander analytiker och semiologos kännetecken har hittats av Pippi Långstrump, den fiktiva karaktären av den svenska författaren Astrid Lindgren. Pippi Långstrump, Lisbeth är flickan i världen starkare, mer än någon människa, och rör sig med hög hastighet. En annan figur spegeln är ödmjukhet Blaise, en flicka utan namn och kriminellt förflutet som kända konstig konst och slåss i mot excentriska skurkar florerar bland "spöken" i sitt eget förflutna. Det verkar dock som Den sanna inspiration av Larsson är hans syskondotter Therese, Med som korsade hundratals e-postmeddelanden vid skrivningen av romaner för att känna av känslighet tonåring. Flickan, som då var 15 år, var mycket magra, klädd i svart till punk och han stod utan rädsla i striderna mot pojkar. Hon var mycket uppriktiga med hans farbror i utbyte och visade konfessionella och glad att samarbeta. Lämpligtvis via bolagets vd-, som aldrig har pratat om ditt varumärke på karaktär, Larsson fick det bästa av beröm: "Lisbeth Salander du".Lördag 2 juni 2012

Millenium flickan med Dragon Tattoo Bluray extramaterial blicken av Salander Video


Detta är en annan mycket efterlängtade videon! Jag hoppas du tycker om! Det kostade shunt! IRE ökar mer när du kan..

Millenium 1 flickan med Dragon Tattoo Bluray extramaterial Irene Nesser Video


Här är den efterlängtade video av Bluray Millenium 1 Irene Nesser på väg upp till andra som inte har den fullständiga bluray också ...
Jag hoppas du gillar den och om!

Torsdag 3 maj 2012

Millennium trilogin finns nu på Facebook!Tack vare Patri Rapemexd genom denna fantastiska Banner som har skapat mig till Blog


Millennium trilogin finns nu på Facebook! Med samma uppdateringar och allt! I denna länk Pinchad http://www.facebook.com/?ref=logo#!/profile.php?id=100000799167775 eller söka efter Larsson Millennium trilogin


På Twitter snart ........